Pelle (herplaatser)

Pelle HERPLAATSER

De baasjes van Pelle zijn opzoek naar een nieuw baasje.
Een ''gedragsdeskundige'' heeft een korte samenvatting opgemaakt:

Via deze weg hopen wij een nieuwe baas te vinden voor Pelle. Mij is gevraagd om zijn gedrag te evalueren, te achterhalen waar zijn gedrag door veroorzaakt wordt en aan te geven wat hij nodig heeft van zijn toekomstige baas.

Pelle is als pup geadopteerd. De eerste periode ging het goed. Er was voldoende tijd voor de nodige beweging en aandacht. Er zijn meerdere cursussen doorlopen en zijn gedrag was goed onder controle. Met de tijd is de gezinssituatie vrij ingrijpend veranderd. Beide eigenaren hebben een eigen bedrijf waar ze veel tijd en aandacht aan kwijt zijn. Verder is er in de tussentijd een kindje geboren en het tweede kindje wordt in mei verwacht. Kortom, door alle veranderingen is er minder tijd voor Pelle.

Pelle is een energieke hond die veel beweging nodig heeft. Hij kan prima alleen thuis blijven. Kinderen vindt hij leuk en speelt hij graag mee. Met andere honden kan hij ook goed overweg, maar hij kan af en toe op zijn strepen staan als een andere hond hem uitdaagt. Er zijn meerdere gehoorzaamheidscursussen afgerond met Pelle; Hij kent alle basis commando’s en luistert goed. Thuis is hij rustig en ligt hij vaak lekker te slapen. Wel kan hij af en toe waaks zijn en grommen en blaffen als er iemand voor het raam staat. Hij vindt het heerlijk om aandacht te krijgen en geaaid te worden. Pelle komt een keer per jaar bij de dierenarts voor de jaarlijkse controle en inentingen; Deze controles staan allemaal vermeld in zijn paspoort. Verder komt hij nooit bij de dierenarts en is nooit ziek geweest.

Door de drukte krijgt hij inmiddels minder beweging en is er minder aandacht voor hem, dat is te merken aan zijn gedrag.

-Hij wordt overenthousiast van bezoek en kan dan voor enkele minuten blijven blaffen en piepen.
-Reageert op iedere prikkel die zijn pad kruist.
-Trekt zo nu en dan aan de riem.
-Af en toe beschermt hij de baas.

Dit gedrag is allemaal te verklaren door de veranderde situatie en zeker goed te verbeteren. Pelle heeft een baas nodig die ervaring met honden heeft en consequent met hem aan de slag gaat. Als hij genoeg beweging en duidelijke regels en grenzen krijgt, weet hij waar hij aan toe is en zal hij zich makkelijk aan de nieuwe situatie aanpassen. Het is belangrijk dat hij zijn energie kwijt kan. Hij is gewend om los te lopen en kan zich dan met andere honden prima gedragen.

Het adoptiegezin van Pelle is tot de conclusie gekomen dat de thuissituatie zodanig veranderd is dat het niet meer de ideale plek voor Pelle is. Graag willen ze op zoek naar een nieuwe baas die hem alles kan geven wat hij nodig heeft.

Kunt u Pelle een fijn huisje bieden?
Meldt u zich dan aan via deze link