Dierenstichting Nederland is opgericht door Gaby

Lees hier meer over haar verhaal en het ontstaan van Dierenstichting Nederland

Het begin

“Als kind was ik altijd al dol op dieren. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn moeder me vaak waarschuwde dat ik niet zomaar op elke hond af kon rennen. Vanaf mijn 21ste ging ik op mezelf wonen. Ik zag toen een advertentie om opvanggezin te worden voor honden. Dat heb ik gedaan.

Na een tijdje wilde ik echter meer doen,  de dingen anders doen en mezelf hier volledig voor gaan inzetten.

Ik weet nog dat ik dacht, als ik elke maand 1 a 2 hondjes kan redden dan ben ik al gelukkig.  Dat is ook mijn motto "verbeter de wereld begin bij jezelf ". Daar geloof ik echt in en dat deed ik dus ook.

In mei 2014 kwam ik in contact met een vrouw die een hondenkennel runde in Gran Canaria en toen begon het balletje pas echt te rollen.

Er kwamen meer en meer hondjes die een fijn thuis nodig hadden en ik besloot een officiële stichting op te richten. In april 2015 zette ik mijn handtekening bij de notaris en was Dierenstichting Nederland een feit.

Hoe de stichting groeide

Na een paar maanden meldde een kennis van mij zich aan om te helpen met de opvang. Geweldig!  Zo konden we nog meer dieren redden.  Al snel kreeg mijn kleine stichting een steeds groter netwerk. Steeds meer mensen wilden ook helpen.  Inmiddels staan er een aantal mensen aan mijn zijde en daar ben ik ze zo dankbaar voor. Zonder hen had de stichting nooit zo’n succes kunnen worden en blijven.

De vrijwilligers

De vrijwilligers zijn onmisbaar voor de stichting en hun werkzaamheden zijn divers; ze halen de honden af op Schiphol of andere luchthavens, vangen de honden (tijdelijk) op in Nederland, helpen met de transporten die aankomen vanuit Roemenië,  ze doen de huisbezoeken bij de potentiële nieuwe baasjes en verzorgen ook de uiteindelijke overdracht van de hond aan de nieuwe eigenaren. En dat allemaal in hun eigen vrije tijd!

De honden

Onze honden komen grotendeels uit Roemenië. Het gaat hier voornamelijk om zwerfhonden die worden opgevangen door een aantal mensen die ik daar heb leren kennen en waar we vast mee werken. Deze honden komen met een speciaal ingerichte transportbus naar Nederland. Heel soms bemiddelen we voor een andere organisatie honden uit Spanje of Griekenland.

De financiën

Het vaste adoptiebedrag  van € 280,- dat we voor de honden vragen wordt niet gebruikt voor voer of vergoedingen voor de opvanggezinnen. Deze kosten gebruiken we om het transport naar Nederland te kunnen betalen en voor het laten enten en chippen van de dieren. Het kleine bedrag dat er dan nog over blijft gebruiken we voor hondjes die in Roemenië ziek of gewond zijn gevonden. Eventueel wordt castreren of steriliseren van de honden mogelijk gemaakt.

Medische zorg is zo kostbaar en de donaties die we mogen ontvangen zijn voor ons dan ook zeer welkom en belangrijk. Hiermee kunnen we echt wat voor de dieren betekenen.”